Friday, September 28, 2012

Bila kesedihan itu datang menjengah.....

Kesedihan....
Hadirlah jika itu yang kau mahu
Moga jelmamu selalu membangunku
Pilu pada malam syahdu
Untuk kubasahi pipi dengan meratapi
Ya Rabbi ! Kasihi hamba-Mu ini......
-Dr Maza

Bila kesedihan itu datang menjengah.....air mata ini pendamping setia.....sudah puas ditahan masih lagi setia menemani rasa kesedihan yang membelenggu.....

Ya Allah, tabahkan hatinya....ku pohon lindungi lah dia, limpahkanlah rahmatmu utk keluarganya.Bantu lah dia,mengharungi segala apa yang telah ditentukan Mu.Sesungguhnya Engkau yang lebih memahami dan berkuasa atas segalanya.

Wednesday, September 19, 2012

assumption

People love to assume and their assumption depend on their perspective to the individual.
- diendawords

Kebiasaaan manusia ni diorang akan wat andaian untuk setiap apa yang dia dengar, tengok dan apa sahaja yang diaorang nak tau.  Dan setiap andaian yang manusia wat ni bergantung pada tahap mood dia dan perception diorang. Contoh mudah :-

"Minah sakit hari ini , masuk hospital."

Orang yang baik dengan minah : Kesian si minah , sakit sampai masuk spital.
Orang yang menjadi musuh tegar si minah : Padan muka si Minah tu,tu lah dulu selalu...bla...bla....bla...bla....dan bla bla lagi.


Lagi contoh mudah , bila ada kawan -kawan letak status kat laman sosial mulalah 1001 macam andaian yang dibuat. Gaduh ngan bf /husband , happy nya lah family diorang ni, sedih sangat bunyi ni kena buang kerja kot dan macam2 lagi .....


Kenyataannya selalu tak sama dengan andaian.....

Contoh lagi kalau suka sangat wat andaian .....hehehhehe

Friday, September 7, 2012

lepaskan segalanya.......



jalan pikiranmu buatku ragu 
tak mungkin ini tetap bertahan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
lepaskan segalanya.......


Thursday, September 6, 2012

Facing the reality


" terus melangkah melupakanmu,
 lelah hati perhatikan sikapmu......."

Monday, September 3, 2012

Bila memang harapan itu tidak pernah ada.........



" Engkau bukanlah segalaku
bukan tempat tuk hentikan langkahku,  
usai sudah semua berlalu ,
biar hujan menghapus jejakmu "