Wednesday, February 29, 2012

thank u...without u...

To those of you who have pushed me,

Thank you.... without you I wouldn't have fallen.

To those of you who laughed at me,

Thank you.... without you I wouldn't have cried.

To those of you who just couldn't love me,

Thank you.... without you I wouldn't have known real love.

To those of you who hurt my feelings,

Thank you.... without you I wouldn't have felt them.

To those of you who left me lonely,

Thank you.... without you I wouldn't have discovered myself.

But it is to those of you who thought I couldn't do it.

It is to you I thank the most because.....

Without you I wouldn't have tried.


I cant ignore even for a simple stupid questions dat u asked .....its been a while.....

Monday, February 27, 2012

A perfume of life

Don't change yourself to be someone else. Stay to be yourself, but change yourself to be better.InsyaAllah~~~

Jikalau berjuang bernafsukan wang ke mercu mana pun najis yang terhimpun.- A.Samad Said

Thursday, February 23, 2012

kita tak tahu

Teringat kata-kata kak long masa Amin makan kepah2x.

"Kita tak tahu butir nasi yang mana diberkati Allah.Entah2x yang jatuh bertaburan tu."

Adapt to my current situation:-

"Kita tak tahu kerja kita yang mana diberkati Allah so lets do the best."

Monday, February 20, 2012

Yawn.

Sometimes you feel like dis


Then wat to do?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Keep smiling and move on...

Sunday, February 19, 2012

Ujian itu rahsia....

Malam semalam, abang Z bawa jejalan ...Mood abang Z ni rajen jalan malam je, siang dia tak suka sebab panas katanya. Ke ceramah Mat Sabu di bawanya (mode: geleng-geleng kepala). Dalam kereta adalah berborak-borak dengan dia. Cam biasa adiknya duk complain keje banyak yada-yada...then my bro said , ce tgk org yang keja ngan kerajaan , kerja banyak ( dia bagi contoh hospital sbb dia keje kat sana) tapi bonus adalah dapat setengah bulan. Hospital tu dah lah function 24 hours. Kesian kat diorg. Tapi takpelah anggap je exercise kalau keje waktu weekend tu. Me: senyap, berfikir...betul gak...insaf sekejap.... Ok lets working on Sunday wif happy MODE ^^


Saturday, February 18, 2012

Sikt tapi besar

Bulan lepas, terserempak dengan makcik yang pernah tinggal dekat dengan rumah. Sekarang dia dah menetap di Melaka, ikut husband dia balik kampung after the retirement. Masa salam dengan dia, dia tanya ingat lagi kat kat Mcik K. Sure la jawapannya , "ingat....tak kan tak ingat". Pastu mulut ni agak peramah sikit , terus tanya- " Ke Mcik K yang dah tak ingat kat awie?". Jawapan mcik K- "mestilah ingat, kan awie yang wat bunga reben masa abg N (anak mcik K) kahwin dulu." Terkejut gak dengan jawapan tu sebab abg N tu kahwin last 9 to 12 years ago- pun dah tak igt exact bila. Masa tu , sekolah agi- dh abis final exam, so banyak masa kan. Benda tu, to me kecik je tapi mcik K boley ingat smpai skrg. Abg N pun dh de dua anak and dah sekolah pun anaknya.

Kadang-kadang kita tak sedar, benda kecik yang kita wat memberi impak yang besar kat orang lain. ^^

Wednesday, February 15, 2012

Set a fire to the rain



Learning to ignore certain people and things is one of the great paths to inner peace..... (teringat kungfu panda pula bila dengar word inner peace ^^)

Tuesday, February 14, 2012

Terbang



di balik sebuah mimpi
ada sebuah harapan
ada sebuah kisah yang tersimpan

berjuang untuk hidup
berjuang untuk jiwa
berjuang untuk sahabat sejati

dan aku ingin terus bermimpi
dan ingin mewujudkannya

reff:
bila harus ku berlari
bila harus ku terjatuh
bila nanti ku terluka
ku tak akan meminta

di sinilah ku berdiri
di sinilah ku bertahan
aku tak akan berpaling
karna ku bisa dan ku akan terbang

fly away, fly away
searching for the brightest light
fly away, fly away
searching for the brightest light


Monday, February 13, 2012

Keterbatasan manusia



Alhamdulillah, A few things already done this morning....

‎"Sebagai manusia, perlu kita sedar bahawa kudrat kita terbatas. Mata kita ada batas untuk melihat, lalu kita guna teropong dan cermin mata. Telinga kita ada batas untuk mendengar, lalu kita guna telefon untuk mendengar suara yang jauh. Tenaga kita ada batas, kita gunakan alat-alat tertentu untuk mengangkat barangan yang berat. Demikianlah juga alam akhirat yang tidak dapat kita lihat dan rasai, lalu kita gunakan al-Quran sebagai alat bantu untuk kita lihat, dengar dan rasa alam akhirat."

Thursday, February 9, 2012

We can lie

It's so true dat We can lie to others but can we lie to our self ? I try so hard to ignored this pain but it doesn't work at all. The sadness turn to anger, everything do not turn well for me. Suddenly I became so sensitive, even the small thingy can trigger my tempered. Hardly to sleep which effect my day. Abnormal eating habit... Spacing to no where ....

Awie wake up !




I