Friday, October 28, 2011

Betapa lemah

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Reff. :
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Thursday, October 27, 2011

Kalau kita berubah .....

Tiada moodnya hari ini, mood baik kemanakah kamu? Mari sini, datang dekat, mari kita buat kerja bersama-sama. Layan encikmimpi pun tak jalan pagi ini...

Semalam check up dengan doktor. Doktor bagi nasihat yang sangat berguna untuk masa depan:-
"Kalau cedera kat kaki, kena kurangkan pergerakan tapi jika cedera kat tangan kena banyakkan lagi pergerakkan."

Baik doktor, saya ikut :)

Terharu dengar cerita Wardina



'Kalau kita berubah untuk jadi baik, Allah akan hantar orang2 yang baik untuk bersama2 kita.'


Pokok pangkal semuanya bermula dari kita sendirikan. Jika diri sendiri dah set niat tak mahu berubah, no one can help you !

Tuesday, October 25, 2011

Hwang Bo – I Am Still Beautiful



It's been a while I didn't listen to her lovely voice.


“He is leaving.
I’m letting him go.
without holding him back
without dropping a tear
I’m letting him go.
all the romance is dead
it’s now an extravagant memory
if I cry just once
and hurt just once
everything will be over.
don’t say you know me.
the me that you knew is no more.
in the suffocating darkness.
I’m already familiar with this hurt
I’ve already found my happiness again.
forget about me~ please
don’t wake me up who is sleeping,
before the night is over
if I open my eyes
would I be able to sleep?
the words I hate more than dying.
the childish words I couldn’t convey..
to come back
to love me
to embrace me again.
don’t expect any of that from me~ really.
I’m not that kind of woman.
I’m still pretty
and lovable.
I’m very happy.”
(credit jaejoongie <3@soompi)

Kisah Cinta Facebook

Pagi-pagi dah melayan encikmimpi dengan muka sembap tak cukup tdo.....Confirm org sekeliling duk ngata "awat minah ni gelak depan pc sorg2 pepagi lagi...."
I'm ok...

Meh layan Kisah Cinta Facebook by Encik Mimpi

Monday, October 24, 2011

Addicted to....

Currently , i'm addicted to encikmimpi voice and lawak...his art help me to reduce all this workload in head and unstable emotion.You help me to keep my smiling :D

Sedar tak sedar dah setahun cik wul menemankan diri ini hampir setiap hari. Sekarang cik wul tak berapa sihat- harap cik wul segera sembuh....saya rindu sangat ngan cik wul...:(

Dua-tiga hari ini Tisya selalu call tanya khabar makcik dia..I likeeeeee :)




Mari layan karya encik mimpi :P

Thursday, October 20, 2011

Ringtones cik Lynn Yaya

bagaimana cara membuatmu bahagia
nyaris ku menyerah jalani semua
tlah berbagai kata ku ungkap percuma
agar kau percaya cintaku berharga

tak kuat ku menahanmu, mempertahankan cintaku
namun kau begitu saja, tak pernah merindu

sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci yang ku rasa

apa kau mengerti ku sedih sendiri
tanpa ada kamu ku merasa sepi

tlah lama ku menantimu, diam sendiri menunggu
setengah hati mencinta, ku sakit karenamu

sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu
sulit untuk ku bisa, sangat sulit ku tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci

sungguh aku tak bisa membenci dirimu
sesungguhnya aku tak mampu
sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
memisahkan segala cinta dan benci ooo
cinta dan benci ooo yang ku rasa


Jatuh cinta dengan ringtones cik Lynn Yaya.Nak membahagiakan orang lain memang susah :(

tak pernah terang

Bila terasa deras jantungku
Terisi dgn nada-nada yg resah
Meyakinkanku adanya cinta
Tapi tak pernah terang

Sedangkan diriku semakin menjauh
Dan mula melupakanmu

Tersedar aku dlm pelukan
Kekasih tak pernah ku impikan
Cerita kita menghilang jauh
Hanya menjadi sinarku

Masihkah dirimu mendiamkan cinta
Percaya kepadaku

Cinta
Usah kau ragu
Ia kan selalu menemanimu
Biar kan ia bertamu

Cinta…
Ku tiada ganti hilang ….tanpa kau sedari
Cinta…
Ku hanya untuk kamu

Maafkan aku tak seperti yg kamu inginkan
Melepaskan mu saat kau memerlukan
Hapuskan hiba dihadapanku
Ku masih menanti kehadiranmu
Dapatkah melawan getarannya
Cinta



Influence by tihany drama :)

Monday, October 10, 2011

gettin better

alhamdulillah,bertambah baik.cuma tangan kanan perlu lbh byk berusaha untuk pulih kepada keadaan asal.redha dengan ketentuan yg telah tertulis.i can feel the bless...

Tuesday, October 4, 2011

Pendambaan hamba

Tak tahu kenapa on the way gi kerja bley tetiba teringat lagu ni.

Tuhanku ampunkanlah segala dosaku
Tuhanku maafkanlah kejahilan hambaMu

Ku sering melanggar laranganMu

Dalam sedar ataupun tidak

Ku sering meninggalkan suruhanMu

Walau sedar aku milikMu



Bilakah diri ini kan kembali

Kepada fitrah sebenar

Pagi ku ingat petang ku alpa

Begitulah silih berganti


Oh Tuhanku Kau pimpinlah diri ini

Yang mendamba cintaMu

Aku lemah aku jahil

Tanpa pimpinan dariMu


Ku sering berjanji depanMu

Sering jua ku memungkiri

Ku pernah menangis keranaMu
Kemudian ketawa semula


Kau Pengasih Kau Penyayang
Kau Pengampun
Kepada hamba-hambaMu
Selangkah ku kepadaMu

Seribu langkah Kau pada ku


Tuhan diri ini tidak layak ke syurga Mu

Tapi tidak pula aku sanggup ke neraka Mu

Ku takut kepadaMu
Ku harap jua padaMu
Moga ku kan selamat dunia akhirat

Seperti rasul dan sahabat

Memang bagus betul lagu ini, mengingatkan diri ini yang makin lupa diri....banyak membazir dan buat benda2 tak berfaedah. Patutlah hati resah je 2-3 minggu ni.Semua benda serba tak kena..Wake up awie !