Thursday, August 27, 2009

I hope you’ll always be happy


Although you and I have parted,
It must be just that our destinies didn’t meet..
I hope a love that’s worthy of you will find you.
I hope you’ll always be happy.
Do you know?
You’re beautiful when you smile.
I may occasionally cry because I miss you.
I hope you’ll always smile.
I hope you’ll always be happy.

Last nite mimpikan si comel Aisyah Humairah... Tak berkesempatan berjumpa lagi tahun ini. :(

Tuesday, August 18, 2009

Pakcik teksi

Semalam, berkesempatan berbual dengan seorang pakcik teksi.Sangat ramah orangnya.
P.Teksi : Kamu dah sarapan.
Saya : Sudah. Mak saya hari-hari masakkan sarapan.
P.Teksi : Pakcik tak sarapan lagi, ingat nak puasa lah hari.
Saya : Pakcik, dah nak dekat puasa ni haram berpuasa.
P.Teksi : Pcik ni bukannya puasa sunat, puasa ganti.Yelah dulu masa muda2 selalu nak enjoy je. Sekarang ini barulah nak ganti balik.Pakcik pun dah x igt berapa byk y pkcik tggl puasa dulu.
Saya : Diam ...hanya menjadi pendengar.

Moral of the lesson:-
Jgn ingat masa muda ni masa untuk enjoy semata sampai langgar perintah Tuhan. Kalau sempat tua, boleh lah nak ganti balik puasa tu..(Itu pun kalau sempat ingat nak taubat.Kasihan , dah le tua, keringat pun dah tak kuat seperti dulu. Hargailah dan gunakanlah masa muda mu ini dengan sebaiknya.)Kalau tak? jawab sendiri la dengan Tuhan.

Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak.Hopes this year better than last year ^^


Monday, August 10, 2009

I'll Say a Little Prayer

pukul 10.16 am, 10hb 8 2009,

sayup2 aku terdengar lagu i'll say a little prayer - my best friend wedding ost.
suddenly teringat pasal project kita...
yang kita beriya wat layout berpusing2 siap ade lagu.
siap kena kutuk ngan group belakang yg perasan bagus.(mmg bagus pun)
ingat tak masa saat2 akhir projek..
how tension all of you however I think the end is happy.... :D
kita terus gelak same2 kat bwh meja after the conclusion slide.huhu...

p.s: rehman senyum je sepanjang presentation kita .... :P

Saturday, August 1, 2009

Cerita kita bermula disini...




Cerita kita bermula disini, tak pernahnya disana (ayat nick yang femes).Tak pakai tudung itu dosa besar even non muslim know it..respect sama shawn and sudin. Mula2 masuk class obviously kita 3/4 tergroup dalam group bising.Tempat duduk pun gelap je. Selalu kena ngan Sudin. DAh la Sudin tu garang, pantang nampak mata kuyu sikit -terus kena jawap soalan or gi depan explain. Tapi honestly said-he's the best sir garang + understanding + caring...huhu...

Moment2 yang tak boleh nak lupa is:-
  • Bila kita asik sehati sejiwa pakai baju warna sama.Cam tau2 je...
  • Bila korang concern - antar balik rumah sampai dalam rumah siap minta maaf sebab hantar aku balik lambat which I don't think its too late..
  • Bila kita g maju junction almost every friday.Then tak beli apa2 sgt pun.
  • When we declare war ngan sephia ( xmo mention her name here. :#)
  • Bila kita masa kita hang out exceed masa kita wat project...:))
  • Bila kita adakan gossip or fake scandal.It is so hillarious.. :D
  • Bila we support each other when one of us feel stress or down like a hell.
  • camwhoring when we have a time.
  • Bila kita sembang2 time makan...pastu ntah melalut ke bab mana pun dah tak ingat.
  • Bila wat project, sanggup tolong ajarkan bab yang tak faham..memang baik hati yang amat even though semua pun tengah busy nak siapkan their own project
  • last minute before habis training, sir rehman sporting abis siap panggil assistant untuk ambil gambar kita satu class.
Already missed you all le.Now semua dah ade jalan memasing. Perak - Penang - Shah Alam - Cheras , we gather in one place kat Ismailnya jalan.Korang semua memang best especially my team> kepala gile2 nya. Kalau tak kenal korang sure I am already quit.Thanks a lot korang, give me new hopes and courage~

Thanks all 4 give me this bittersweet moment and truly frenship~

Thanks Allah for YOUR decision.