Sunday, December 28, 2008

Selamat Tahun Baru



Selamat Tahun Baru..Tak sedar langsung ketibaan Tahun Baru sampailah ajin, imah ,dkny send me text.Terima kasih kerana mengingatkan hamba yang terleka dibuai kesibukan duniawi..(jadi sempat le baca doa tahun baru...terima kasih korang walaupun x terbalas msg korg)

Wednesday, December 24, 2008

Creative

Sewaktu mengemas barang2an di dalam almari..aku terjumpa kad2 yg diberikan padaku...baca balik n try to feel wat they r saying...Ada yg tulis strait to d point n ade yg guna ayat bunga2...ade kad tu almost 4 years ago...mostly all dis card hv been given by a person who closed wif me... dan ada gak kad tu yg dibuat sendr..I really appreciate a handmade card..terasa keikhlasan sang pemberi...

sekarang jarang dah org nak pos2 kad ni..mostly using msg, text n other internet service...tp rsnya kad dipos still d best..:D and for those who hv gv me wateva card...i so appreciated it..thank u....

Ntah apa2 point aku nya entry kali ni....ceh.....

Sunday, December 7, 2008

Jendela Hikmah

AIDILADHA yang dirayakan pada 10 Zulhijah adalah tanda pengorbanan Nabi Ibrahim dan anaknya Ismail mentaati perintah Allah. Ia juga simbol perpaduan ummah apabila setiap tahun umat Islam berhimpun di Makkah untuk menunaikan ibadat haji.

Sambutan hari raya ini oleh umat Islam di seluruh dunia mempunyai falsafahnya tersendiri. Hari raya adalah kurniaan Allah kepada orang Islam Ansar menggantikan amalan hari perayaan jahiliah sebelum kedatangan Islam di Madinah.

Diriwayatkan Imam Abu Daud dan an-Nasai daripada Anas dalam hadis yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah menggantikan untuk kamu yang lebih baik daripada keduanya iaitu Aidiladha dan Aidilfitri."

credit to : http://jendelahikmah05.blogspot.com/2007/12/jendela-hikmah-makin-ramai-lupa-fadilat.html (sila pergi ke link ini untuk baca full versionnya entri)

Selepas membaca entri dari blog di atas , rasanya perlulah diri ini mempersiapkan diri untuk Aidiladha yang akan tiba.Just hoping did becomin Aidiladha will be better than before. Rasanya banyak sangat amalan time Aidiladha yang ditinggalkan....sebuk sangat dengan hal-hal dunia mungkin... Dan mungkin Allah memberikan petanda2 which we can see so much disaster in Malaysia currently :

Salam Aidiladha buat semua.Semoga kita dapat memberikan sedikit pengorbanan dan menimba pengajaran dari peristiwa2 yang berlaku sebelum ini.


The event of my life, Event come to me~


Currently , I'm admired one person...She kind of perfect woman I've ever seen..She bring a lot of happiness and bright my day.I learned so much from her....Just wish I can be as positive as she is - giving without hoping of any receiving. Doing all good deeds as much as you can in your life..She thought me how short life can be...

"Think about it one more time." - her motto..