Saturday, September 20, 2008

Ramadhan 08

Ramadhan telah pun berlalu...Sedih juga bila kenangkan balik sebab ini kali terakhir (InsyaAllah) sambut Ramadhan di UTP. Mesti pasni rindu sangat nak terawikh kat masjid atau surau yang meriah... Kalau kat rumah , mak tak bagi pun pergi terawikh kat surau if sorang2 (mesti berteman ) dan suasananya pun totally different dengan suasana Ramadhan kat UTP ini. Tapi bila kat UTP ini rasanya "kebebasan" nak pergi kemana-mana seorang itu terpulang kepada diri sendiri. Mahu atau tidak....Sangat pasti I will missed this "freedom" so much.

Ramadhan kali ini sempat abiskan empat hari di rumah kakak kesayangan. Memang sangat menarek sebab ade orang nak kejut sahur :P... And since dis probably my last sem , my sis masak yang best2...Whatever I want dapat je masa itu, if tak sempat buat my bro in law akan tolong belikan..(baikkan???) dan sempat juga lah habiskan masa dengan anak-anak sedara yang chumel...


Tengah busy menghabiskan bunga api yang makciknya baru beli :D


Akhirnya berjaya juga pujuk Afrina main bunga api...
( Dia takut2 sebab sebelum ini tangan pernah melecur kena mercun)

Dalam umah~

affair wif SV

Sejak semester akhir ni kerap le berjumpa dgn Miss Shakirah Mohd Taib aka my FYP SV sebab FYP yg sokmo je ade errornya. So dengan muka tak malu, jumpa Miss beritahu apa masalahnya. At least her know Im doing my progress in my FYP cuma error tu suka je nk kacau system :P (bley plak cam ni erk???)


Masih ingat lagi macam mana bley kenal ngan my SV ni...kenal sejak First year lagi. Since her so adorable + cun + baik hati , memang admire betul ngan Ms ni..:D Selalu lepak2 bilik dia sebab tu kami pun jd rapat until now she's my SV..suka2(ipin voice)!!!!


Sewaktu berbincang dengan SV kesayangan.:P


SV try solvekan problem setelah developer tak dapat2 solution..
(tak berjaya gak solvekan..tapi at least her try her best..CMS tak nampak coding kat mana, tak pasal2 kena lecture nape guna CMS..adeyh~~)

Kenapa saya suka lepak bilik SV saya :-
  • kalau bukan bulan puasa siap dapat makan2 lagi..ni yg paling best..Miss Shakirah rajin memasak.
  • Hari itu dapat "pow" belanja untuk berbuka.:D
  • Dapat souvenirs yg best
  • dan macam2 lagi yang tak bley dicerita di sini (affair means secret le)
- on my last visit , her show me something that make me smile ...wow she keep it and display in her room.

She ask :-
"Ingat tak kad raya ini?" .
"Ingat le, wow dah tiga keping means dah tiga tahun kita kenalkan ,Miss?"

Dah tiga tahun.........


On UTP Convocation 2008 ( property right _)