Monday, August 25, 2008

Online Users

Baru-baru ini..oh mungkin sejak cuti sem yang lalu...aku kerap membeli buku (bukan text book) tapi membacanya satu pun belum ade yang berjaya ku khatamkan..Sejak sem mula lebih kurang 5 lagi koleksi buku yang aku berjaya tambahkan..tapi secara jujurnya sejak msk uni , mmg minat membaca itu dah makin kurang...ini bermaksud ilmu pun makin kurang le..**Sigh**.....


once more - lagi 6 hari je nak Ramadhan so nak kena mula setkan target utk dis coming Ramadhan. Moga Ramadhan kali ini lebih bermakna dari sebelumnya...

p/s: meh le view http://humairabookstore.blogspot.com/ ...buku2 dia best n dpt byk discount~~:D

Saturday, August 23, 2008

Yang pertama

Dah lama tak spend masa ngan Sham aka Dayah..last midnite entah macam mana bley la termelepak sesama depan tasik lagi..romantik tak? :D

Sham ni la member aku yang pertama kat UTP ni, aku akan ingat sampai bila-bila. Bak kata orang yang pertama tu kan susah nak dilupakan... So utk Sham thanks a lot sebab kau datang waktu aku betul2 perlukan seorang member kat tempat yg asing cam UTP ni (masa tulah, skrg dh adapt je keadaan UTP ni ).Dan terima kasih kepada DIA yang menuliskan takdir aku utk berjumpa dengan Sham..Alhamdulillah~~~


Dihempas gelombang dilemparkan angin
Sekisah ku bersedih ku bahagia
Di indah dunia yang berakhir sunyi
Langkah kaki di dalam rencana Nya

Semua berjalan dalam kehendak Nya
Nafas hidup cinta dan segalanya

Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi

Bila mungkin ada luka coba tersenyumlah
Bila mungkin tawa coba bersabarlah
Karena air mata tak abadi
Akan hilang dan berganti

Bila mungkin hidup hampa dirasa
Mungkinkan hati rindukan Dia
Karena hanya dengan Nya hati tenang
Damai jiwa dan raga

Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Hanya pada Mu Ya Robbi




Friday, August 22, 2008

A weekend at UTP


Buat pertama kalinya sepanjang belajar kat UTP ni, tak balik time konvokesyen week...:D
there a lot of reason nape tak balik which i dont want to mention here :P

last nite my sista called cam biasa le saje tanya khabar adek dia ..... then my sis mention , Aiman ask his father : " malam ini, babah tak pergi ambil acu *** ke ?". nak tergelak pula dengar Aiman tanya macam itu kat abah dia. Mungkin dia dah terbiasa sebab semester ni selalu balik rumah dia hari Khamis malam. Dan selalunya hari Jumaat pagi akan bermain-main dengan Afrina sebab semua orang pun pergi sekolah.

Sorry lah my dear nephew n niece dis weekend not for yours~~