Wednesday, November 21, 2007

Google earth


My house from the Google earth view...huhu...some1 has put d remark on it...
katanya "senang nak g umah awie pasni" ..:)

Sunday, November 18, 2007

Kewajipan

Semasa internship ini yang paling susah sekali ialah nak pegi solat on time...Kalau setakat meeting2 biasa boleh lah nak lari-lari jap tapi kalau ada event2 yang besar, susah lah nak melarikan diri.Macam last two week ada lah one event yang kira besar juga lah from 1.45p-6.30pm.Bila tengok je tentatif kat email tu cam dah cuak.Ait...takkan nak solat Asar kul 6.30 kot..uish..lambat sangat tu....bayangkanlah if event habis pukul 6.30 of course lah dah campur, tolak, bahagi mau kuar dari ball room tu dah nak kul 7.Fortunately...around me semuanya makcik2 yang alim2 n baik2 belaka..So diorang lah yang ajak gi solat n tunjuk kat mana tempat solat.How lucky I am..my internship place ni dipenuhi dgn org2 yang memahami fitrah diri ini(but still adalah 2-3 org yang wat2 tak faham...)


Itu salah satu dari citer yang kira ok jugalah. Last week lagi teruk solat Maghrib dalam toilet.Oh My God !! kat Msia ni pun still kekurangan tempat solat sampai kena solat dalam toilet..sedih n sebak rasa hati...last friday adalah event wat kat Ampang..nak tak nak solat jelah kat situ since abis event pun kul 7.45 camtu and dari Ampang nak balik rumah amik masa lebih kurang 45 minit..tu pun paling cepat if naik tren tanpa melalui jalan yg penuh traffic...diulang paling cepat... So now im realize something -kalau tetiba terpaksa solat kat dalam surau yg sempit n hv a bit smelly, tak payah lah complain.Its much better dari solat dalam TOILET.. Erm, I'm just cant imagine camna lah if Iman tak kuat n tiada pertolongan dariNya... a MILLIOn of Alhamdulillah to MY Beloved GOD.